Bergsäker och Hand in Hand India

Det är nu drygt två år sedan vi på Bergsäker tillsammans med Ava Monitoring genom Hand i Hand startade byggprojektet i Paramesvaramangalam, Indien, som gick ut på att förbättra levnadsstandarden för människorna i byn. Sedan dess har mycket förändras till det bättre både för byn och människorna i den och vi vill självklart dela med oss av de goda resultaten!

Under åren som gått har det startats 77 nya familjebaserade företag, invånare har fått chansen att ta speciella lån till att starta sina egna företag eller dra in vatten till husen. Alla barn i byn går i skolan och det har tillkommit 16 nya toaletter i byn för att förbättra hygienen. Dessutom har hälsostatusen i byn förbättrats med hjälp av 8 nya sjukvårdsläger – som ett resultat av detta har 79 invånare fått glasögon och 2 har genomgått operation mot starr. 121 invånare har också genomgått utbildning inom ämnen som personlig hygien, vatten och sanitet, mor- och barnomsorg, blodsbrist, näringslära och allmän hälsa. Även miljön i byn har förbättrats genom städinsatser, distribuering av trädgårdsplantor och plantering av träd runt om i byn.

Utvecklingen i byn har gått framåt när det kommer till kvinnors och barns rättigheter. Idag har kvinnorna en bättre ställning och mer att säga till om samtidigt som barnarbetet i byn har tagits bort helt och barnen får istället gå i skolan och bara vara barn.

Vi på Bergsäker ser satsningen vi gjorde i Paramesvaramangalam som extremt lyckad och är tacksamma över att ha haft chansen att förbättra situationen för så många människor.