Bergsäker satsar på HR

När Bergsäker ska vara branschens mest attraktiva arbetsgivare, får HR-chefen Zarah Parsa en nyckelroll och tar plats i ledningsgruppen.

– Ett viktigt uppdrag för mig är att förbereda organisationen för en ny kategori medarbetare. Det gäller att tänka nytt och inte vara för enkelspårig, säger Zahra Parsa

Zahra Parsa beskriver sig själv som en glad och ambitiös 33-åring som är född i Iran och uppvuxen i Stockholm. I botten finns en civilingenjörsutbildning inom väg och vatten men det mesta har hon lärt sig efter studietiden, hävdar hon. Tidigare har Zahra arbetat som geotekniker, uppdragsledare, verksamhetsutvecklare, sektionschef och projektledare På Bergsäker har hon arbetat i cirka ett år.

Som HR-chef för Bergsäker kommer nya spännande utmaningar. HR-funktionen ska fungera som ett stöd till medarbetare och chefer och fånga upp de förändringar som behövs.

– Vi på Bergsäker pratar mycket om att dra nytta av all kompetens som finns i organisationen. Det handlar om att se till att få ut hela vårt erbjudande, att all vår kompetens ska komma ut till kunden, säger hon.

I praktiken innebär jobbet att leverera strategier som hanterar framtidens utmaningar på personalsidan.

Internt gäller det att bli bättre på att matcha de möjligheter som dyker upp med medarbetarnas kompetens. Samtidigt finns ett behov att rekrytera utifrån.

Utbildningskraven har blivit tuffare. Gymnasieingenjör är ofta ett lägsta krav men de flesta som rekryteras idag är högskoleingenjörer.

– Vi växer och söker drivna, engagerade och ansvarstagande medarbetare som vill växa med oss. Projektledare, syneförrättare och mättekniker är några roller som behövs i företaget, säger Zahra Parsa.

Bergsäker tror strakt på motivation, inspiration och utbildning av medarbetarna. Detta är något som gör företaget till en attraktiv arbetsgivare.

– Att många av våra nya kollegor har rekommenderats av sina vänner som jobbar hos oss betraktar vi stolt som ett bra betyg när det gäller anställdas trivsel, säger Zahra.

Fakta: Zahra Parsa

33 år
Bor i Stockholm
Civilingenjör (väg och vatten)
Tidigare jobbat som geotekniker, uppdragsledare, verksamhetsutvecklare, sektionschef och projektledare

Varför blev det HR för dig?
”Jag är genuint intresserad av människor. Att skapa förutsättningar så att mina kollegor kan nå sina mål, det får mig att komma till jobbet varje dag”