Bergsäker söker HR-chef med placering i Göteborg

Då nuvarande HR-chef har bytt roll i bolaget, söker vi nu en HR-chef med placeringsort på huvudkontoret i Göteborg.

Dina arbetsuppgifter
Bergsäker ägs av den nordiska koncernen Forcit, som i Sverige även består av ytterligare tre bolag. Huvuddelen av arbetsinsatsen kommer att läggas på Bergsäker, men du förväntas även göra insatser i dessa andra bolag. Ett visst resande mellan kontoren, såväl Bergsäkers samt systerbolagens, kommer att ingå i arbetet.

Som HR-chef kommer du att arbeta med HR både strategiskt och operativt. Du leder arbetet med, och utvecklingen av, HR-processer i nära samarbete med VD och avdelningschefer. I dina ansvarsområden ansvarar du bland annat för:

– Rekrytering och introducering av nya medarbetare
– Corporate branding
– Trivsel och personalnöjdhet
– Kompetensutveckling
– Företagskultur
– HR-stöd i arbetsrättsliga- och personalfrågor

Bergsäker har som ambition att vara ett attraktivt företag att arbeta hos, där utveckling, trivsel och gott samarbete är vardag. Din viktigaste arbetsuppgift bedöms bli det proaktiva arbetet med att attrahera, rekrytera och utveckla personalen.

Du kommer också att delta i ledningsgruppsarbetet och förväntas driva HR-frågor och förbättringsarbete på ett proaktivt sätt. Andra delar du kan komma i kontakt med är t.ex. arbetsmiljö, lönefrågor, utvecklingssamtal, chefsstöd osv.

Din bakgrund
Som person är du engagerad och driven. Du har en akademisk examen inom personal/HR och minst 5 års erfarenhet från HR-arbete. Du har tidigare erfarenhet av personalansvar och mycket god erfarenhet av rekrytering.

I arbetet är det viktigt att hantera långsiktiga strategier samtidigt som du får saker att hända på kort sikt. Du har mycket god samarbetsförmåga, är utåtriktad, kommunikativ, tydlig och levererar med hög kvalitet. Du är van vid ett självständigt arbetssätt samtidigt som du skapar förtroende hos chefer och medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Erfarenhet från Norge och den norska arbetsmarknaden är positivt då personen i framtiden även kan komma att hantera HR-frågor i Norge.

Låter det intressant?
Skicka CV och ett kort personligt brev där du berättar om dig själv, dina meriter och erfarenheter till karriar@bergsaker.se

Frågor och funderingar besvaras av:

Johan Lundh, VD, johan.lundh@bergsaker.se alt. 0733 – 47 12 11.

Urvalet sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 24 april 2016.