Jörgen Sigvardsson ny VD för Bergsäker AB

Jörgen Sigvardsson har utsetts till ny VD för Bergsäker AB, Sveriges ledande konsult inom omgivningspåverkan i samband med bygg- och miljöprojekt. Jörgen, civilingenjör från KTH, har en lång erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen, senast som VD på Fasticon AB.

– ”Det är en spännande utmaning att fortsätta utveckla Bergsäker AB i enlighet med företagets vision att utgöra ansvarsfulla byggaktörers självklara partner när det gäller omgivningspåverkan”, säger Jörgen Sigvardsson, tillträdande VD.

Jari Honkanen, styrelseordförande för Bergsäker AB och president för Forcit Consulting välkomnar Jörgen i hans nya roll.

– ”Jörgen Sigvardsson har lång erfarenhet av att framgångsrikt ha ansvarat för konsultverksamhet, personal och företagsutveckling, vilket krävs för att ta Bergsäker till nästa nivå. Jag är glad att få välkomna Jörgen till vårt förträffliga team på Bergsäker och Forcit Consulting. Jag är övertygad att Jörgen kommer lyckas med att leda företaget och dess fantastiska medarbetare till fortsatt framgång”, säger Jari Honkanen.

Johan Lundh har efter 9 år på Bergsäker AB valt att avsäga sig uppdraget som VD, men kommer att fortsätta arbeta för bolagen inom Forcit Consulting som extern strategisk rådgivare.

– ”Johan Lundh har haft en lång och framgångsrik karriär på Bergsäker. Hans insats har varit avgörande i Bergsäkers utveckling att bli det ledande företaget i Sverige inom branschen. Under sin tid på

Bergsäker har Johan varit ansvarig för och skapat företagets nuvarande strategier och ett mycket bra team. Han har också aktivt bidragit till en lyckosam integration av företaget in i Forcit Consulting-familjen – den ledande vibration och sprängtekniska konsultgruppen i norden. Jag vill tacka Johan för ett mycket bra arbete och jag är glad att vårt samarbete fortsätter med nya och intressanta utmaningar”, säger Jari Honkanen.

– ”Vidare vill jag önska både Jörgen och Johan lycka till i deras nya roller och jag ser fram emot vårt framtida samarbete”, fortsätter Jari Honkanen.

Jörgen Sigvardsson tillträder sitt uppdrag som VD för Bergsäker AB den 1 februari 2018.

För frågor, vänligen kontakta:

Jari Honkanen, Styrelseordförande Bergsäker AB & President Forcit Consulting
Jari.honkanen@finnrock.fi, +35 810 832 13 03

Johan Lundh, avgående VD Bergsäker AB
Johan.lundh@bergsaker.se, 0733 – 47 12 11

Om Bergsäker AB

Bergsäker grundandes 1972 och är specialister på omgivningspåverkan och utför allt från riskanalyser till besiktningar och mätningar i samband med infrastruktur- och byggprojekt runtom i landet.

Bergsäker erbjuder helhetslösningar så att byggprojekt tryggt kan genomföras utan oönskade konsekvenser för människa och miljö, och utan avbrott i produktionen.

Om Oy Forcit Ab och Forcit Consulting

Oy Forcit Ab är nordens ledande tillverkare och distributör av sprängämnen. Företaget har funnits i 125 år och har cirka 350 anställda i Sverige, Finland och Norge.

Forcit Consulting är Oy Forcit Ab:s affärsområde för konsulttjänster inom utbildning, sprängteknik och omgivningspåverkan. Forcit Consulting består av bolagen Finnrock och Räjäytyskonsultit i Finland, Bergsäker och Bergcon AB i Sverige samt Bergcon AS i Norge.

Forcit Consulting är branschledande i de nordiska länderna med en omsättning på 160 MSEK och 85 anställda specialister och konsulter.