Kvarteret Pyramiden, Arenastaden i Solna

Bergsäker hjälper Fabege att ha koll på omgivningspåverkan i samband med nybyggnation av flera kontorshus på kvarteret Pyramiden i Arenastaden i Solna. Bland de framtida hyresgästerna märks SEB som kommer att etablera sitt nya huvudkontor och runt 4 500 arbetsplatser i nya kontorsbyggnader i anslutning till Mall of Scandinavia. Bergsäker hanterar risker för omgivningen genom framtagande av riskanalys samt diverse kontrollåtgärder under byggnationens gång.
Byggarbetet påbörjades med en rivning av oktagonen, ett tidigare 8-våningshus på området. Det nya kvarteret pyramiden består av tre byggnader och området kommer förutom kontor inrymma restauranger, caféer, gym m.m. Projektet håller också en mycket hög miljöprofil och ska certifieras med BREEAM Excellent.
Bergsäker har sedan starten av nydaningen av området fått vara med och se den nya Arenastaden växa upp genom ansvar för omgivningspåverkan i ett flertal projekt. Vi har exempelvis varit en del av projektet i både byggnationen av Friends arena och Mall of Scandinavia.

Bild: Alessandro Ripellino
Arkitekter