Malmö Live – Kongress-, konsert- och hotellanläggning

– Malmö har länge saknat en modern kongressanläggning med hög kvalité. Besöksnäringen spelar en viktig och växande roll för Malmös utveckling och ger stora ekonomiska inflöden till Malmö och ger upphov till tusentals arbetstillfällen, sa Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande angående uppfarandet av Malmö Live och KKH.

Byggnadens höjd på hela 85 meter gör den synlig från delar av Köpenhamn, Öresundsbron och från hela Malmö. Malmö Live innehåller konserthus, kongress, hotell, restaurang med uteservering samt en skybar på 25:e våningen med fantastiskt utsikt över hav och stad.

Bergsäker AB har agerat delprojektledare och samarbetat med Skanska under uppförandet av Malmös nya samlingspunkt. Uppdraget innefattade framställning av riskanalys och hanteringen av dess kontrollprogram. – Väldigt trevligt projekt att vara delaktiga i. Det fanns många olika anläggningar och byggnader att ta hänsyn till i omgivningen. Bland annat den K-märka Sjömanskyrkan som ligger i direkt anslutning till Malmö Live. Även den tungt tågtrafikerade Citytunneln som låg under arbetsområdet krävde extra försiktighetsåtgärder, säger Bergsäker AB regionchef Mikael Johansson.

Nu är området färdigställt och det danska arkitektkontoret Schmidt/Hammer/Lassen K/S kan tillsammans med Skanska vara stolta över byggnaderna som ger Malmö Stad extra liv och dragningskraft.

Läs mer om Malmö Live här
Konserthuset
Hotell/Konferens

Konsertsalen Malmö Live. Ett oerhört spännande projekt ur både design- och akustikperspektiv

Konsertsal Malmö Live