Jimmy Sjöstrand: Många bollar ska ner i samma säck - Bergsäker
Driftstatus


Ladda upp CV *
Ladda upp personligt brev *

Många bollar ska ner i samma säck

Jimmi Sjöstrand är projektledare, riskanalytiker, mättekniker och besiktningsman på Bergsäker Region Mitt.

– Det bästa med jobbet är att det är så varierat. Många bollar ska ner i samma säck, säger han.

Jimmi Sjöstrand är 36 år gammal och projektledare hos oss på Bergsäker i Jönköping. Regionen sträcker sig från Dalarna i Norr till Småland i söder och uppdragen varierar stort. Ena dagen kan det handla om en besiktning av bostäder, andra dagen riskanalys eller mätning i tätbebyggt område. Nästan varje uppdrag är en utmaning och ju mer komplicerat desto roligare.

– Jobbet är lite av ett detektivarbete. Favorituppdraget är om det byggs i kritiska miljöer där extra stor hänsyn måste tas till avancerade instrument eller annan känslig verksamhet, säger han.

Ofta är det stora värden som står på spel. Ibland kan det till och med handla om människors hälsa och trygghet. Sprängningar, schaktning och annat grundarbetet kan påverka markförhållanden och hus riskerar att skadas eller i värsta fall falla ihop om man inte gjort en riskanalys innan.

– I början var jag såklart orolig och hade svårt att koppla av från jobbet när jag var hemma då jag tänkte på alla risker. Men nu är jag mer erfaren och vet att om vi bara kommer in i rätt tid och gör en riskanalys och sedan tar hand om omgivningen på rätt sätt så finns det inget att oroa sig för, säger Jimmy.

”Många bollar ska ner i samma säck”. Jimmi hanterar såväl klagomål från boende, kunders oro och samtidigt ska han bedriva besiktningsarbete, sätta upp vibrationsmätare och hålla koll på vibrationer.

– Men det är just det mångsidiga som gör jobbet så roligt. Samt att få träffa människor. Du måste gilla att jobba med människor om du ska trivas, säger Jimmi.

Jimmy Sjöstrand började arbeta på Bergsäker för 5 år sedan. Han började som mättekniker och har sedan dess ständigt utvecklats på jobbet och har vuxit in i rollen som projektledare, ofta med ett övergripande ansvar i projekten.

Fakta Jimmi Sjöstrand
36 år
Projektledare Bergsäker Region Mitt
Utgår från kontoret i Jönköping
Utbildning inom byggteknik och energisystem samt internutbildningar
Familj: Sambo, två barn 3 respektive11 år
Fritidsintressen: Familjen, fotboll, innebandy