Mikael Johansson – Årets Bergsäkraste
Driftstatus


Mikael Johansson – Årets Bergsäkraste

Vi säger grattis till Mikael Johansson, som blivit utsedd till Årets Bergsäkraste. Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns bra att uppmärksammas som årets anställd efter många år av slit och deltagande av förändringsarbeten för att stärka Bergsäkers position och varumärke på marknaden. Men egentligen tillhör detta pris alla av mina kollegor i den region jag är verksam i. Jag har lyckas omge mig med bra människor vilket är A och O, olika personligheter med ett driv att leverera. Jag är stolt över deras och vår gemensamma utveckling.

Hur kommer utmärkelsen att påverka dig?

Jag får troligen en extra hård kram av mamma och pappa när jag kommer hem till jul. Annars är det bara att se framåt mot nästa, nästa och nästa utmaning.

Antar att det innebär ännu mer press…?

Haha, nä. Jag har alltid en inre press av att leverera, att arbeta så hårt som det krävs för att uppnå det vi som grupp vill. Så det påverkar inte oss. 😊

Vad jobbar du med nu då?

Jag har suttit i ledningsgruppen i över sex år och startade region syd från ”scratch” 2011. Jag är kvar i region syd där vi har kontor i Karlshamn och Malmö. Numera ansvarar jag även för region mitt, där våra kontor finns i Jönköping, Örebro och Norrköping.

Vad är det bästa med jobbet?

Att arbeta med olika sorters människor, att skapa ett gemensamt driv inom gruppen. Få alla att inse vad varje individ måste göra för att skapa en framgångsrik grupp. Se allas glädje vid framgång och att se alla kavla upp ärmarna gemensamt vid motgång, det gillar jag.   

Du är regionchef för Syd men har även varit inhoppare i Stockholm? Största skillnaderna mellan att jobba i Skåne och i huvudstaden?

Den stora skillnaden är att det inte är lika mycket sprängningsjobb i syd. I landets sydligaste delar är sprängningsjobben i stort sett obefintliga. I övrigt så skiljer det sig inte speciellt mycket när det handlar om arbeten i centrala delar av våra stora städer.

Kan du lyfta fram några särskilda projekt som är särskilt intressanta? Och varför?

Det finns många projekt i landet som förtjänar att lyftas fram, det som jag spontant tänker på först är Lunds kommuns satsning på en hållbar stadskärna med ny spårväg. Det är Lunds mest trafikerade stråk som man effektiviserar mellan Lund C och den växande stadsdelen Brunnshög. I detta projekt har vi ett fint samarbete med kommunen och Skanska.

Kan du berätta något annat om dig själv som är kul för målgruppen att veta?

Jag har bott första halvan av mitt liv i Sveriges hockeymecka Gävle. Flyttade därifrån som 20-åring och har spelat ishockey runt om i hela Sverige. Jag är numera även Sportchef för KRIF Hockey och är nu inne på min sjunde säsong i den rollen. KRIF har de senaste sex säsongerna (dvs. alla säsonger som föreningen tillhört Hockeyettan) spelat Play-Off och Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Jag slutade med fotboll som 18-åring men började spela igen för ett par år sedan med Asarums IF’s veteraner som kallas Kulmagarna. Ifjol blev vi kommunmästare. Det är jag ruggigt stolt över! 😊

Fakta Mikael Johansson – 8 år i branschen
Regionchef Bergsäker AB Syd och T.f. Regionchef Mitt
Ålder: 40
Antal år på Bergsäker: + 6 år
Bakgrund: Uppvuxen i Gävle, utbildad trätekniker och Högskoleutbildad inom Logistik/Inköp.
Bor: Karlshamn tillsammans med Fru Rebecca och sönerna Kian (13) och Charlie (7)
Fritidsintressen: Hockey, fotboll och olika byggprojekt i och runt hemmet.