Ny VD för Bergsäker

Johan Lundh tar över VD-posten efter Göran Karlsson för Bergsäker AB, Sveriges ledande konsult inom omgivningspåverkan i samband med bygg- och miljöprojekt. Johan, civilingenjör från Chalmers, har sedan 2009 arbetat på Bergsäker i olika ledande roller, senast som COO och tar över VD-posten 1 mars 2016.

– Johan Lundh har i sina tidigare roller i högsta grad varit involverad och drivande i arbetet med att framgångsrikt utveckla Bergsäker med tillväxt de senaste åren. Forcit ser Johan som ett utmärkt val som ny VD och som drivande i uppgiften att fortsätta utveckla Bergsäker till ett ännu starkare företag framöver, säger Jari Honkanen styrelseordförande i Bergsäker AB.

– Det känns kul och hedrande att få möjligheten att fortsätta arbeta med att utveckla Bergsäker i min nya roll tillsammans med alla engagerade medarbetare och samarbetspartners. Vi lovar att göra vårt bästa för att leverera den bästa kundnyttan på marknaden, säger Johan Lundh.

Göran Karlsson, son till grundaren Lennart Karlsson, har arbetat på Bergsäker i över 30 år varav de senaste 24 åren som VD. Göran väljer nu att avsäga sig uppdraget som VD och tar istället en roll som marknadsdirektör i bolaget. Göran var tidigare en av huvudägarna i Bergsäker AB innan det såldes förra året och blev en del av Forcitkoncernen.

Göran har framgångsrikt och konsekvent lett arbetet tillsammans med Bergsäkers ledning och personal under många år och utvecklat Bergsäker till ett ledande företag inom branschen. Forcit vill tacka Göran för allt arbete och engagemang, speciellt att företaget lämnas över i ett mycket bra skick för att möta framtida utmaningar.

För frågor, vänligen kontakta:

Jari Honkanen, Styrelseordförande Bergsäker AB & President Forcit Consulting
Jari.honkanen@finnrock.fi, +35 810 832 13 03

Johan Lundh, tillträdande VD Bergsäker AB
Johan.lundh@bergsaker.se, 0733 – 47 12 11

Göran Karlsson, avgående VD Bergsäker AB
Goran.karlsson@bergsaker.se, 0733 – 47 12 01