Omgivningsbevakning – så mycket mer!

Under 90-talet så gjorde mobiltelefonen sitt intåg i de flesta företag. Alla minns vi den som en stor, tung och klumpig sak som trots detta var en så stor statussymbol att alla som fick tillgång till den släpade runt den med glädje. Detta var början på att vi i dagens samhälle ständigt är nåbara, uppkopplade och medvetna om allt som händer kring oss. En form av kontroll av vår omgivning på gott och ont.

Det negativa på 90-talet var att det kostade stora pengar att ringa från den men även till den, samtalstaxan låg kring 30-40 kr/min och givetvis var det av största vikt för alla företag att hushålla med hur den användes, vi minns hur samtalslistor plockades ut från telefonoperatören och löneavdrag för privata samtal var något helt normalt.

Men tidens tand förändrar det mesta och idag ser telefonen annorlunda ut, den är mindre och den har fler funktioner som hjälper oss i vårt liv. Kalendrar, epost, sms, mms, kamera, massmedia, banktjänster, hälsokontroll m.m. samsas numera i något som får plats i vår ficka. Och alla har minst en telefon men det är heller inte ovanligt att vi har två, då man har en privat och en som arbetstelefon. Detta har blivit möjligt främst för att samtalskostnaderna har blivit otroligt små i förhållande till 90-talets samtalskostnader.

Vi har idag på Bergsäker telefonkostnader som är en liten normal driftkostnad i bokföringen även om vi har ett 50-tal mobiltelefonabonnemang. Av den anledningen har vi idag sagt till våra medarbetare att de kan hjälpa till med vår omgivning vilket de alla normalt gör i sitt dagliga arbete men idag på ett lite annorlunda sätt. Vi har idag gett dem det budskapet att de från sina arbetstelefoner ska öka september månads kostnad med 100 kr per abonnemang genom att skicka ett sms med texten AKUT100 till smsnumret 72911 d.v.s. Rädda Barnens insamling för flyktingkatastrofen som berör oss alla – vår gemensamma omgivning!

Detta innebär att vår telefonkostnad för september månad ökar med 5 000 kr men betyder så mycket mer för hjälporganisationernas möjlighet till att hjälpa. Vi på Bergsäker AB hoppas att våra nya medarbetare på Forcitkoncernen, våra underleverantörer, samarbetspartner kunder nya som gamla och givetvis även våra konkurrenter, att NI alla, också har möjlighet att göra det samma.

Tillsammans kan vi ta hand om vår omgivning!