Hallå där…

Vi vågar påstå att du är Bergsäkers allra bästa bilförare. Hur är formen inför nästa veckas race på Mantorp?

– Formen är bra. Jag känner mig laddad och det känns faktiskt lite som att ”komma hem”. Mantorp var lite som mitt andra hem när jag pluggade gymnasiet med racinginriktning i Mjölby.

Det är andra året du kör STCC. I våras tog du en pallplats i Falkenberg. Samtidigt är du bara 20 år gammal. Vad siktar du på?

– Mitt mål är att bli bäst i Sverige men också att få min verksamhet och satsning att bli lönsam.

Motorintresset är stort i Sverige. Men berätta ändå, för en person som inte är så insatt, vad är STCC egentligen?

– STCC står för ”Scandinavian Touring Car Championsship” och är ett mästerskap för banracing med ”vanliga” bilar. Det är den högsta klassen i Sverige men har också förare från Finland. Sju race genomförs i år, i Sverige och ett i Finland.

Och bilen. Du kör en Audi RS3 TCR. Kan vem som helst köpa en sådan?

– Ja, faktiskt, vem som helst kan beställa den. Men den finns inte i bilaffären och man får inte köra den på en vanlig väg. Det är en RS3:a i grunden men anpassad efter STCC:s reglemente (TCR). Bland annat är vikten mindre och motorn får utveckla max 330 hästkrafter.

Till vardags är Reubens arbete dock en aning mer jordnära. Då arbetar han som besiktningsman och mättekniker i Stockholmsområdet. Men Bergsäker är med på ett hörn även på racingbanorna, som sponsor och med logga på lacken.

Fakta Reuben Kressner
20 år
Arbetar som mättekniker och besiktningsman på Bergsäker
Treårig gymnasieutbildning (Mantorp med racinginriktning)
Bor i Stockholm
Motorintresse sedan barnsben. Både farfar och pappa har varit aktiva inom motorsporten.